Hvem sidder bag skærmen?

Det går stærkt i ComplyCloud. Der kommer hele tiden nye medarbejdere til, og det kan være noget af en opgave at holde styr på, hvem der er hvem. Derfor giver vi hver måned mikrofonen til en af dem, du kan løbe ind i, når du er i kontakt med os.

Denne gang kan du møde Hans Peter Vith, der er CTO og medstifter af ComplyCloud.

Hans Peter Polaroid

– Jeg gik på ingeniørstudiet på DTU, da Internettet i 1996 for alvor begyndte at udvikle sig og blev startskuddet til min store interesse for og fascination af digitale løsninger. Jeg tog orlov fra ingeniørstudiet og færdiggjorde senere en uddannelse som datamatiker. Jeg er 46 år og bor i Sydhavnen ved Enghave Brygge sammen med mine to skønne børn på 13 og 14 år.

 

– Som CTO er jeg ansvarlig for udvikling og drift af vores ComplyCloud-platform. Det er den software, der gør vores brugere i stand til at opnå og vedligeholde deres compliance på en nem og enkel måde. Jeg bruger det meste af min tid på at skabe og nytænke rammerne for de medarbejdere, som udvikler på vores software og platform. Det kræver indsigt i vores teknologier og værktøjer, men samtidig også pædagogiske evner i retning af at motivere og drive folk fremad.

 

Hvad er det ved teknologi, der er så fedt?

Jeg elsker samspillet mellem jura, forretning og teknologi. At arbejde i det krydsfelt hver eneste dag er virkelig spændende og et stort privilegium. Vi anvender state-of-the-art teknologier i vores platform, og det gør vi på en måde, så teknologien kan ”omfavne” den juridiske kontekst. I den sammenhæng spiller UX [User Experience, red.] og forståelsen af, hvordan brugerne tapper ind i softwaren, en vigtig rolle. Men det er i samarbejdet imellem softwareudviklere og jurister med speciale i GDPR, at vores udvikling bliver unik og eminent til det formål, den er sat i verden til.

 

Hvad motiverede dig til at gå sammen med Martin Folke Vasehus om at stifte ComplyCloud?

– Jeg havde i 2017 gået et stykke tid og ledt efter en partner til et nyt start-up. En person, som kunne en masse andet end det, som mine kompetencer og min erfaring repræsenterer. Martins profession som advokat og min som softwareudvikler var et perfekt match. Martin har en fantastisk indsigt i teknologier og er dygtig til at se sammenhænge mellem juridiske opgaver og brugen af software til at løse disse opgaver. Så styrken i vores forskellige evner, den gode kemi, de mange kaffemøder og whiteboardssessions var det, der grundlagde vores samarbejde. Ja, det er præcis den DNA, der har skabt ComplyCloud.

 

– ComplyCloud er i høj grad blevet til det, jeg regnede med og håbede på. Og mere til. Vi har været og er fortsat på en utrolig rejse. Og med så mange dygtige kollegaer er vores muligheder mange. Næste skridt for os bliver at konsolidere vores platform yderligere. Vores roadmap indeholder nogle nye, ret avancerede features, som gør vores software klar til næste fase. Yderligere internationalisering og automatisering af GDPR-drift og endnu mere avanceret sprogunderstøttelse er vores næste mål.

 

– Og så er software bare intet uden de mennesker, som står bag. Som CTO er det vigtigste for mig at sætte holdet til at bære ComplyCloud ind i den næste fase. Det ser jeg virkelig frem til.