Forleden deltog ComplyCloud på konferencen Digital Vækst 2020 i de unikke rammer på Børsen i København. Konferencen havde til formål at stille skarpt på ikke kun den digitale forretning, men også på organisationen som helhed og dermed også menneskelige faktorer, når digitalisering for alvor rykker ud i alle afdelinger og ikke kun foregår i en IT-afdeling.

 

En digital vinderstrategi

Omkring 250 deltagere fra den danske IT-sektor var til stede for at blive inspireret og diskutere, hvordan digitalisering er en afgørende faktor for at vedligeholde sin position i markedet og samtidig skabe innovation og nye forretningsmuligheder.

CEO og stifter af Saxo Bank, Kim Fournier, åbnede konferencen med sit indlæg om en digital vinderstrategi. Ifølge ham, er vi som virksomhed tvunget til at tænke digitalt på grund af den køberadfærd, der i dag dikterer, at alting skal være billigt, nemt og unikt.

Digitalisering kan derfor være med til at skabe bedre kundeservice, kundeoplevelser og samtidig støtte op omkring en ny forretningsmodel, der favner fremtidens digitale markedsplads, hvor det i høj grad bør være ”win-win” for både afsender og modtager.

 

Digital nytænkning bør komme nedefra

Desuden fremhævede Head of Digital Strategy, Michael Judén fra Ørsted, at digital nytænkning bør komme nedefra og ikke fra ledelsen eller bestyrelsen. Alle medarbejdere skal anses som bidragsydere til digital innovation, og som leder bør du ikke samle et A-hold, men arbejde ud fra et perspektiv, der gør alle medarbejdere og ledere til et samlet A-hold, når der skal tænkes digitalt.   

Konferencen bød på andre interessante oplæg, men fællesnævneren var, at alt er muligt – og at virksomhederne ikke skal lade sig begrænse. Heller ikke af medarbejdernes kompetenceniveau. Hos BM Silo har de god erfaring med at opkvalificere og inddrage medarbejdere, som ikke fra start blev ansat til at varetage robotter og andre teknologier.

Gennem opkvalificering og en fremadtænkende ledelsesstil har Dorte Martinsen, der er CEO hos BM Silo, opnået at skabe en medarbejderstab, der er fuldt ud involveret i virksomhedens digitale potentiale og som også tager ejerskab på egen og virksomhedens udvikling.

Den digitale forretningsmodel handler derfor i høj grad om mindset, ledelse og ”win-win” i både interne og eksterne forhold.

 

En advokat af software

CEO og stifter af ComplyCloud, Martin Folke Vasehus, holdt oplæg omkring digitalisering af juridiske ydelser. På oplægget besvarede han sit eget spørgsmål ”Kan man bygge en advokat af software?” Svaret var en rungende klart ”ja, for det har vi gjort! Vi har blot erstattet en advokats hjerne med 15 millioner algoritmer – and still counting.”

ComplyCloud blev stiftet med henblik på at gøre GDPR nemt og operationelt for virksomheder, når deres compliance-projekt skal føres i mål og følge lovgivningen. Den udviklede software kan erstatte mange af de GDPR-ydelser, som fysiske advokater udfører, og med sin simple opbygning imødekommer den netop nutidens efterspørgsel på brugervenlighed og ressourceoptimering.