På LegalGeek-konferencen i London deltog ComplyCloud som et featured startup. Vi blev bekræftet i vores produkts placering i markedet og fik en masse gode inputs med hjem. 

 

LegalGeek-konferencen er målrettet advokater og jurister, og der deltager mere end 2.500 fra hele verden. For os var det et godt sted at trykprøve vores egen tilgang til produktudvikling og få nørdet nogle juridiske overvejelser.

 

Vores 5 key takeaways fra LegalGeek er:

 

  1. If a lawyer works like a robot, the lawyer will inevitably be replaced by one (Simon Davis, President of the Law Society, UK). Vi er meget enige i dette statement og arbejder videre med at automatisere alt det, der kan automatiseres.

 

  1. LegalTech bør handle om at give kunderne ret til mere selvbestemmelse over deres ret og adgang til retfærdighed og fair rettergang. Antallet af regler og kompleksitet er stigende, og vi ser netop også LegalTech som en mulighed for at skabe transparens.

 

  1. Ægte LegalTech bør ikke fokusere på at forbedre advokaternes indtjeningsmuligheder – det bør i stedet fokusere på at hjælpe klienterne hurtigere, bedre og billigere. Advokater er i virkeligheden et værktøj i demokratiets maskineri, og LegalTech bør netop forbedre anvendeligheden af dette værktøj, så der bliver mere lighed for loven.

 

  1. Offentlige retsinstanser bør indrettes sådan, at de tjener folket – ikke sådan, at de tjener dem, der arbejder der. Dette statement giver stof til eftertanke for alle offentlige domstole og klageinstanser.

 

  1. Hvis du som advokat skal forblive relevant, skal du ind i sjælen på dine klienter. Selvom advokaterne skal være digitale, er det vigtigste redskab for en advokat stadig empati. Hvis du som advokat ikke formår at bygge din forretning på sager og klienter, der kræver empati, vil dit arbejde før eller siden blive automatiseret.