Store internationale bøder

British Airways: Manglende sikkerhedsforanstaltninger

British Airways fik for nylig en bøde på £20 mio., svarende til godt 165 mio. kroner, for ikke at have iværksat passende sikkerhedsforanstaltninger, selv om det britiske datatilsyn havde påpeget dette. Det medførte unødigt store konsekvenser ved et cyberangreb, som skete i 2018 og endte med at påvirke mere end 400.000 kunder. Du kan læse mere om sagen her (på engelsk).

H&M: Overvågning af medarbejdere i Tyskland

€35,3 mio. lød bøden på, da et H&M-servicecenter i Tyskland blev dømt for over en periode på flere år at have overvåget sine medarbejdere og logget deres personlige oplysninger. Læs om sagen i denne pressemeddelelse (på engelsk). 

Ticketmaster UK Limited: Utilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger

Ticketmaster UK Limited har fået en bøde fra den britiske tilsynsmyndighed på 1,25 mio. pund for utilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger på deres chat-bot tilknyttet virksomhedens online betalingsside. Læs mere her (på engelsk).

De danske afgørelser

I den nye udgivelse af vores GDPR Casebook Quarterly Update kan du studere alle Datatilsynets afgørelser fra 25. maj til 1. oktober i år. Vi har kategoriseret og analyseret afgørelserne, ligesom du får vores egne bemærkninger til sagerne med på vejen. Du kan hente kvartalsudgivelsen her.